Кандидатът на БСП за район „Централен“  в Пловдив Тодор Стоилов закри кампанията си подобаващо. Нииколай Радев - кандидатът на БСП за кмет на Пловдив и самият Стоилов получиха пълна подкрепа на редица интелектуалци и представители на научните среди.

„В навечерието на деня за размисъл, протягам ръка към тези, които не гласуват, към тези, които са недоволни, към всички, които смятат, че имаме потенциала да живеем по-добре. Искам с нашите послания да мотивираме негласуващите, защото само по този начин ще обезценим купения, корпоративния вот и тук ще вметна няколко реда, които ме впечатлиха на една от многобройните ни срещи с хората:

„Уважаван строител решил да се пенсионира и да се посвети на семейството си през оставащия му земен път. Той известил шефа си, че се оттегля. Началникът му обаче настоял да завърши един последен строеж преди да напусне работа. Строителят се съгласил и започнал работа по новата къща. Но отдалеч си личало, че върши работата си с неохота, не изпипвал детайлите, вършел всичко с нежелание. И това се отразявало и върху строежа, който станал неугледен. Накрая, когато къщата била завършена, началникът на строителя дошъл, отворил входната врата, погледнал подчинения си и му казал: „Ето тази къща е за теб. Тя е моят подарък към най-добрия ми работник!“ Строителят останал шокиран от неочаквания развой на събитията. Също така бил много ядосан, защото ако знаел, че строи собствената си къща, щял да я построи по много по различен начин и щял да вложи много повече усилия.“

Така е и с нас. Всички градим собствения си живот, всеки ден, заедно определяме средата, в която живеем, често, влагайки много по-малко от това, на което сме способни всъщност. Изборът, които правим в неделя, е избор за това в каква среда ще живеем за години напред.

Уважаеми съграждани, жители на район „Централен“, за мен ще бъде чест, ако намерите основание да ме подкрепите на предстоящия вот.

Всички ние сме  заинтересовани от подобряване стандартите на живот в общината и в нашия район“, заяви Тодор Стоилов. Той  напомни, програмата на БСП е насочена към тях, като и те са хората , които държат    ръката си на пулса на общественото мнение, като за тях е важно да те да бъдат включени в управлението на района.

„Ангажираме се с нелеката задача заедно да подобрим стандартите, защото  район „Централен“ не се състои единствено от Главната ни улица. Време е да окажем нужното внимание на хората, да се възползваме от природните ни дадености, като река Марица, тепетата, Тютюневия град и ги превърнем в естествени притегателни зони за спорт, култура и развлечение. Време е да осъзнаем, че „общинската “ собственост не е на кмета или съветниците, тя е на всички нас –жителите и те трябва да определят бъдещото и развитие. Време е да гарантираме мястото на всяко дете в  ясла и детска градина, да дишаме чист въздух и да пием балканска вода, да надградим постигнатото. Да гарантираме местата за паркиране в близост на жилищата ни, а не да ги разиграваме на лотариен принцип и да принуждаваме хората да паркират в зелените площи, да инвестираме в нашите млади хора, като социален капитал, да гарантираме достойния завършек на „европейска столица на културата“, да усилим звука на археологическото ни богатство , да насочим целия си потенциал към Вас, защото  в “центъра“ сте Вие -хората! Аз Ви чувам!“, обърна се Тодор Стоилов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!