Татяна Дончева с изненадваща версия: Емил Радев е фаворитът на ГЕРБ за главен прокурор

Мая Манолова имала шансове да стане кмет на София като кандидат на всички леви формации, прогнозира лидерът на Движение 21

София 12.06.2019 11:50 1418 0
Татяна Дончева с изненадваща версия: Емил Радев е фаворитът на ГЕРБ за главен прокурор

Изненадваща версия за следващия главен прокурор огласи лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която наскоро се изяви и като адвокат на арестуваната заедно със съпруга си Евгения Банева. "ГЕРБ имат политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност", заяви Дончева пред bTV.

 И обяви, че, в партията на премиера Бойко Борисов вече са избрали кандидатура за поста и това е варненският адвокат и настоящ евродепутат Емил Радев.

По този повод бившата червена депутатка посъветва спряганите за наследници на Сотир Цацаров Пламен Георгиев(шеф на КПКОНПИ), Иван Гешев ( зам.-главен прокурор) и Георги Ушев (председател на Апелативния спецсъд) да не се напрягат излишно.

„Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, добави Дончева.

Тя прогнозира също, че е възможно левите формации да се обединят за местните избори в София, където евентуална кандидатура на Мая Манолова имала нелоши шансове за успех в кметския вот.

Изпрати новина