Знакови лица от БСП отпаднат от Националния съвет на партията. Все не е ясно кои от основните фигури на левицата отпадат от бъдещото ръководство. Знае се, че най-много гласове за участие в ръководството е събрал Крум Зарков, а след него се нарежда Янаки Стоилов. Неофициално е ясно, че Сергей Станишев, Георги Пирински и Валери Жаблянов отпадат от Националния съвет на БСП, съобщава БТВ.

Един от опонентите на Нинова - Георги Тодоров, бил вписан в листата два пъти. Според него - умишлено. След проверка се оказа, че Тодоров е в бюлетината не два, а три пъти. Извън листата по свое желание обаче остана един от бившите председатели на БСП - Михаил Миков

„Съотношенията в партията достигнаха точка на напрежение, бих казал на омраза в някои случаи, която не дава никакъв добър тон. Очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет. Един човек може да е социалист и без да е член на Националния съвет. Самото членство не е нещо, което прави човек по-умен, по-красив или по-глупав“, каза Миков. Очаква се балотаж за общопартийната контролна комисия, а от опозиционните лица вече е ясно, че влизат Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Калоян Паргов.