80 901 са членовете на Българската социалистическа партия у нас. Това обявиха на пресконференция преди минути, като отчетоха и избирателната активност до 11 часа за избор на нов лидер на партията. До 11 часа са гласували 31 302, което е около 38%.

В момента се събира  избирателната активност към 15 часа, а реди малко е  завършило и събранието на ЦКПИ, като те са разгледали жалби и сигнали през изборния ден.

„Подадени са 50 жалби от  различни застъпници на повечето от кандидатите. Основно те са за сменени изборни помещения. При проверка е установено, че това се е наложило заради кметове и кметски наместници, които не са от БСП и са нарушили предварителните уговорки за предоставяне на помещения, като се е наложило избор на нов. На второ място са подадени най-много жалби за по-късното започване на гласуване в някои секции. Някои общински съвети не са разгласили графиците на мобилните секции. Има и един сигнал за агитационни материали на масата  в стаята за гласуване“, заявиха от БСП

От партията са категорични, че сигналите не са съществени и не влияят на избора на нов лидер.

В страната има общо  1150 секции, както и подвижни такива. Четирима са кандидатите, които се борят за лидерския пост в БСП - Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Дни преди първия в историята на БСП пряк избор за лидер на партията стана ясно, че един от участниците се оттегля от надпреварата - Георги Тодоров.