Националният съвет на БСП ще проведе закрито заседание. То е първото за тази година и се очаква да бъде определена датата за 50- ия конгрес на социалистите, предаде БНР. На заседанието на пленума на БСП се очаква и докладът на лидера на партията Корнелия Нинова, който ще открои задачите пред БСП и ще анализира актуалната политическа обстановка в страната.

Очаква се да бъде обсъден и ходът на отчетно-изборната кампания на БСП и приемането на решения. Важна точка е и насрочване на дата и място за провеждането на конгреса.

Тя ще е след като минат първият и вторият тур за избор на лидер на 23 април и 3 май. На днешното заседание е възможно да бъде предложен и зам.-председател на БСП, който да замества Корнелия Нинова по време на изборната кампания. Конференциите за номинации още текат и трябва да приключат до средата на март. Не са изключени и предложения за промени в устава, за които настояват част от членовете на партията. 

Проведени са 31 конференции и общи събрания, има 21 номинирани кандидати за председател на БСП. Номинациите са както следва: Корнелия Нинова - 31; Кирил Добрев - 13; Калоян Паргов - 6; Красимир Янков - 6; Костадин Паскалев - 6; Янаки Стоилов - 5; Георги Гергов - 5; Драгомир Стойнев - 3; Валери Жаблянов - 3; Сергей Станишев - 2; Михаил Миков - 2; Деница Златева - 2; Жельо Бойчев - 2; Борислав Гуцанов - 2; Георги Свиленски - 1; Иван Ченчев - 1; Явор Гечев - 1; Георги Пирински - 1; Лъчезар Костов - 1; Станислав Павлов - 1; Атанас Мерджанов -