Панагюрище има нов кмет. Независимият Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, печели провелите се вчера извънредни местни избори.  

Гагов води с над 2600 гласа пред другия претендент за поста Никола Белишки, който е издигнат от ГЕРБ-СДС, предаде Нова телевизия. Независимият кандидат е спечелил 5762 гласа, а другият - 3094 избиратели. До частичните местни избори в Панагюрище се стигна, след като Върховният административен съд касира балотажа от 5 ноември миналата година заради съществени нарушения на Изборния кодекс. Тогава вотът беше спечелен от Желязко Гагов, но след жалби и дела, заведени от Белишки, изборите бяха обявени за недействителни от съда. 

Сега за втори път Гагов ще седне на кметския стол. Той ще управлява средногорския град през следващите четири години. Жителите заявиха, че се надяват да се подобри инфраструктурата в града, да се довърши започнатото изграждане на новия язовир, който да снабдява Панагюрище с чиста питейна вода, както и да се подобрят общественият транспорт и канализацията, а спортните клубове да имат свои бази.