"Отдавна говоря, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпадане на държавността. Това, когато се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв вид управление”, заяви президентът Румен Радев в Белово. Той посочи за подобни проблеми с нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

 Държавният глава обобщи, че пожарите не се гасят с оставки, с даване на пари и отлагане, защото много ясно се вижда как такива похвати изчерпаха ефективността си, а проблемите остават.

Още от позицията на президента - вижте във видеото на TrafficNews.bg:

„Изцяло в правомощията на управляващата партия и коалиционните партньори е изборът на нов министър на екологията на мястото на задържания и подал оставка министър Нено Димов”, каза още държавният глава.

Президентът заяви, че очаква решаването на разразилата се в Перник водна криза да бъде в полза на гражданите на града, но и не само на тях, защото хиляди българи в страната са изправени пред подобен проблем. Той е в Белово по повод 142-ата годишнина от освобождението на града от турско робство и празника на града.