Емил Караниколов е бил поставен под карантина. Икономическият ни министър е летял до Абу Даби, откъдето в България бяха доставени предпазни облекла, маски и дезинфектанти, предава 24 часа. 

Припомняме, че от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени вчера вечерта на международното летище в Абу Даби. Доставката се организира от българското министерство на земеделието, храните и горите и се осигурява от български фирми. В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна.

Този жест на солидарност и подкрепа е в резултат на добрите бизнес контакти, които бяха създадени между България и ОАЕ в сферата на храните през последните две години, в съответствие със задълбочаването на стратегическото сътрудничество между двете страни и диалога на високо ниво между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед. 

Караниколов бил изпратен у дома, веднага след като кацнал в София. Той ще продължи да участва в срещите онлайн, но няма да подписва документи. За следващите 14 дни ще го замества Лъчезар Борисов.