Шоуменът Слави Трифонов ще учреди партията си "Няма такава държава" в събота. Това става в медийна тишина, без съобщения, без анонс и без постове на фейсбук страницата на Трифонов, която той активно използва, като медиен канал. Преди два месеца Трифонов не изпрати до медиите и учредителна декларация на партията и не я качи на страницата си. За да бъде спазено законовото изискване да бъде публикувана в най-малко един национален всекидневник беше избран в. "Труд".

Все още не е ясно кои са учредителите и кои ще са част от новата формация. По закон декларацията трябва да е подписана от поне 50 български граждани с избирателни права, а учредителите на партията трябва да са най-малко 500.

На събранието трябва да бъде избран председател на партията, като най-вероятно и това ще бъде Трифонов. Трябва да бъде одобрен и устав, след което документите на "Няма такава държава" да бъдат подадени за регистрация в Софийския градски съд.

Трифонов обяви, че ще прави партия в последното предаване на "Шоуто на Слави" по бТВ, което се излъчи на 31 юли. Той обяви, че ще прави и "телевизионен проект", който ще стартира след 15 септември.

Както TrafficNews писа телевизията на Слави Трифонов тръгва след местните избори. Трифонов събира екип, в който кани известни журналисти. Сред водещите на програми ще е и Милен Цветков. Неговото предаване „Часът на Милен Цветков” бе свалено от Нова телевизия миналото лято. Очаква се той да води авторско предаване, в което, както обикновено, се работи по неговите лични стандарти. Твърди се, че Миролюба Бенатова и Генка Шикерова също ще бъдат поканени от Трифонов в телевизията му.

От години Трифонов дава сигнали, че иска да влезе в политиката, но дълго време не го правеше. През 2017 г., след многократно отричане на политически амбиции, той обяви бъдещия си политически проект, а след това започнаха и "кастинги за политици" в рамките на предаването. Очаква се партията да се яви на следващите парламентарни избори, които по график трябва да са след година и половина, ако няма предсрочни такива. 

Бъдещата партия на Трифонов няма да участва на местните избори след три седмици. Тя ще стартира от високи нива на одобрение, след като социологическата агенция "Алфа Рисърч" измери над 8 на сто подкрепа за формацията на Слави в своето последно проучване. 

Засега не е ясно дали сред учредителите на партията ще има познати лица от други политически проекти или Трифонов ще заложи само на нови лица.