Известният пловдивски боец Иван Запрянов бе издигнат за кмет на район „Западен” от ЗС „Александър Стамболийски”. Той бе представен от издигнатият за градоначалник от формацията Георги Колев на пресконференция, като това е вторият кандидат за районен кмет след Илиян Велков в „Южен”.

"Човек запознат с всички проблеми на района, влюбен е в него. Спортист, баща на две деца. Готви се за този пост от 10 години", коментира Георги Колев.

Иван Запрянов бе кандидат за общински съветник на последните избори. Тогава той изкара една от най-големите преференции на местния вот – 551 гласа, но партията му ББЦ, не успя да мине избирателната квота.

Пловдивчанинът е роден през 1988 година на връх Рождество Христово - 25 декември.

Завършва спортно училище „Васил Левски” в Пловдив, след което и Национална спортна академия. Бил е национален състезател по самбо  и ММА боец. Заедно с Европейския шампион по джудо Янислав Герчев създават спортната организация ММА АРЕНА, с която организират десетки аматьорски и професионални ММА турнири, повечето от които свързани с благотворителни каузи.

Запрянов бе и съветник в Народното събрание по въпросите за младежта и спорта. 

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

Използваеми паркинги, нови зелени площи и луксозни квартали в „Южен” – целите пред Илиян ВелковВреме е районът да спре да се разглежда като периферия, смята кандидатът за райкмет

Очаквайте подробности!