Няма да допуснем купуването на гласове, както се случи през 2011 година в Пловдив. Вече има сурови санкции и реален затвор за нарушителите на закона, предстоят разговори с представители на МВР, прокуратурата и премиера, на които ще поставим категорично въпроса за мерките срещу фалшифицирането на вота и предизборните манипулации.

Това заявиха  зам.-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и Славчо Атанасов, кандидат за кмет на Пловдив на съвместна пресконференция в Пловдив днес.

Среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова ще проведат съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и депутатите от парламентарната група през следващата седмица. "На тази среща ще говорим за Пловдив, за още тревожни сигнали в Русе, за Велико Търново. Ще проведем срещи с главния прокурор Сотир Цацаров и с премиера Борисов. И ще предупредим институциите, че изборите трябва да се честни и почтени, а не като от времето на Гочоолу и Дочоолу.  Категорично ще заявим, че ако те не реагират - ние ще го направм", посочи Красимир Каракачанов.

Този път няма да стане! Така Славчо Атанасов направи препратката към случилото се в Пловдив през 2011 г. когато в центъра на града се извиха опашки и се купуваха гласове за по 30 лв. По думите му тогава предизборният му щаб е зсякъл схема за купуване на гласове с пълномощни, подписани от Иван Тотев.

 "Хора от нашия щаб преминаха през цялата верига на схемата за купуване на гласове – от договарянето как да се гласува до получаването на парите. Те преминаха през отговорниците пред секции на училища, които им връчиха пълномощните, надлежно подписани и подпечатани от Иван Тотев, попълниха данните си, после хората от веригата ги препратиха на „Цар Асен 2“ в щаба на „Кауза Пловдив“ да си получат парите –  по 30 лв. за глас. След което отидоха в полицията. Единствената институция, която тогава реагира веднага бяхте вие, медиите", посочи Славчо Атанасов и веднага добави :

"Този път ситуацията е коренно различна. Има промяна  в закона, която предвижда реален затвор. Имаме парламентарна група и политичеса сила, която е част от управляващото мнозинство в държавата и която няма да остави подобно нещо без последствия, водили сме разговори с международни наблюдатели, предстоят и разговори с МВР и Прокуратурата". 

TrafficNews.bg