Смазващ коментар по адрес на единия от претендентите за балотаж - Дани Каназирева направи преди минути по БНТ пловдивският скулптор Иван Тотев. "Отстрани Дани Каназирева най- вероятно прави много добро впечатление, но всъщност става въпрос за тежък популизъм. Говорим за местен политик, който влиза във всякакви безпринципни коалиции. Следващата седмица Здравко Димитров може да се окаже в ситуация  срещу една хипотетична коалиция. Такава коалиция имаше преди 12 години и тя се наричаше  Георги Гергов. Преди години той лансира тезата , че Пловдив може да се управлява без да са спечелени избори и показа, че е възможно благодарение на Славчо Атанасов и Дани Каназирева.  

Защо пловдивчани решиха да се доверят на дани Каназирева, всичко което се случи в Пловдив и предпочетоха  маргинални структури да излязат на преден план, аз не знам. Разтревожен, че дори кандидатът на ГЕРБ да спечели на балотажа той едва ли ще има ефективно мнозинство в Общинския съвет.  От там нататък започва корупционната схема и пазарлъци за всяко решение. Всичко това е за сметка на гражданите , но за съжаление пловдивчани решиха така. 

Кандидатът на ВМРО /НФСБ Славчо Атанасов заяви, че ще изчака резултатите от паралелното преброяване, преди да направи какъвто и да е коментар. "Искам да припомня, че в Пловдив социолозите се провалят с екзитполовете на последните три избора. На предишния местен вот социолозите ми даваха 12 % разлика, а Тотев става кмет с 0,4 процента разлика. Истината ще се види след като излязат протоколите. Аз не съм Ванга да гадая" завърши Атанасов.