Депутатите гласуват днес ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за МВР. Държавният глава върна за ново обсъждане разпоредби, с които според него се дублират функции на НСО. Президентът смята, че идеята МВР също да охранява хора създава условия за неефективно и неефикасно използване на държавен ресурс, без гаранции за по-голяма сигурност.

Заседанието на парламента започна със скандал. Депутатите  се скараха за носенето на маски, след като Славчо Атанасов от ОП излезе на трибуната и се оплака, че двама депутати са без маски в противоречие на разпоредбите. Това бяха Павел Шопов от "Атака" и Александър Паунов от групата на "БСП за България".

Цвета Караянчева ги призова да си сложат маски, а ако нямали, да потърсят от квесторите, които щели да им дадат. Социалистът Георги Свиленски се ядоса, че не трябвало всяко заседание на законодателния орган да започва с темата кой носи и кой не носи маски в парламента. Според него имало си РЗИ и тя си вършела добре работата в констатирането на нарушителите.