"Аз сбъднах мечтата на Красимир Каракачанов да е министър на отбраната. ВМРО никога не беше сънувало да има 11 депутати. Винаги са имали по 2-ма, закачени към някой по-голям - я СДС, я Софиянски и Мозер, я за Ковачки и Бареков. Вместо да каже Каракачанов: "Благодаря ти, че моята мечта да бъда вицепремиер и военен министър се изпълни, и да държа и ресурсното министерство на околната среда", те обясняват как аз съм лошият и трябва да си ходя." Така коментира в интервю за "24 часа" лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като стана ясно, че е изключен от парламентарната група "Обединени патриоти" заедно със съпартийците му Десислав Чуколов и Павел Шопов.

"Те знаят кой е създателят на коалицията, те знаят постиженията на “Атака”, за които може би ВМРО през годините са завиждали, и сега си го отреагират това. Викат: “А, падна ли ни? А сега ще те изключим от комсомола. Освен това ние сме по-силната партия вече, имаме две министерства, огромен ресурс. Сега се готвим на местните избори да вземем хубави резултати...” И вече те да бъдат основните в патриотичната ниша. Това е в мисълта на ВМРО", добави Сидеров.

"Наруши ли се балансът, г-н Борисов го знае много добре - той се занимава с източни бойни изкуства, и аз също. Там, в източната философия, е казано ясно: балансът в природата е ин и ян, равнопоставени двете начала. Мекото - твърдото, женско - мъжкото, и т.н. Те трябва да са в баланс, иначе рухват нещата. Така че сега опитът на Валери и Красимир да нарушат баланса трябва да бъде париран в интерес на баланса. Не в интерес на Волен, не в интерес на “Атака”. Аз мога да си защитавам интереса. Правил съм го през годините и съм оцелявал. А в интерес на баланса. Балансът е най-важен за всички, не за мен".

Каракачанов: От "Атака" не желаят да работят с нас, затова ги освобождавамеПовече от една година коалицията Обединени патриоти не работи