Шест общински кмета в облас Пазарджи печелят изборите още на първи тур. Балотаж няма да има в Панагюрище, Велинград, Септември, Сърница, Батак и Лесичово.

Кандидатът на ГЕРБ Никола Белишки печели трети мандат в Панагюрище в 68.17 % от гласовете. Втори остава представителят на БСП Станимир Велчев с 25.54 %.

Костадин Коев също печели втори мандат във Велинград с 59,01 % при обработени 90% от протоколите на ОИК. Втори е Сергей Кичиков от ДПС с 17.99%.

В Септември кандидатът на местна коалиция Марин Рачев печели втори мандат с 70.3 % пред Петя Цанкова от БСП, която е събрала 13.91%. В Сърница единственият кандидат за кмет Неби Бозов от ДПС печели втори мандат с 95%. В Батак кандидатът на АБВ Петър Паунов печели пети мандат с 54.6%, а втори е представителя на БСП Горчо Станков с 21.76 %. В малката община Лесичово трети мандат печели Серьожа Лазаров от ГЕРБ с 53.85%, а втори е кандидатът на БСП Тодор Радев с 31.22%.

В останалите шест общини от региона – Пазарджик, Пещера, Брацигово, Ракитово, Белово и Стрелча, изборите за кмет ще бъдат решени на балотаж.

Стамболийски, Лъки и Кричим - с кметове след първия тур! Трима се борят за "Родопи"Балотажи ще има в повечето населени места от региона