„Темата за оставката на кабинета не се разглежда в момента. Фокусирани сме върху дебатите за нова конституция и върху социално-икономическите мерки, които трябва да ни помогнат да преминем през тази зима“, това заяви социалният министър Деница Сачева пред БНТ.

Според нея в момента е много трудно да се говори разумно и за политики.

„Аз се притеснявам от това нагнетяване на пространството с толкова много омраза и нежелание на диалог, смятам че това е вредно, дори и за хората които са на площадите и имат своите идеологии, почвата от омраза не е ползотворна“, каза още тя.

Според нея няма причини от недоволство срещу политиката и управлението, тъй като има достатъчно постигнати резултати, които говорят за това.

„Докато продължаваме да се упрекваме и мразим един друг, ще продължаваме да сме на едно от последните места в ЕС“, коментира Сачева.

Министърът коментира и темата за новата учебна година и това как ще бъдат компенсирани родителите, ако се наложи да си останат вкъщи.

„Надяваме се да няма масово затваряне на училища, трябва да намерим гъвкавия механизъм, че да удовлетворим всички искания. Доказано е, че изолацията помага за предотвратяването на разпространението на вируса, но социалната изолация може да доведе до много сериозни последици“, отговори тя.

Относно добавката от 50 лева за пенсионерите Сачева каза:

„Надбавката е за 3 месеца, до октомври. Предстои да обсъдим на ниво коалиционен съвет как ще продължи подкрепата, има мнения, че трябва да се продължи в този вид, а според други трябва да се причислят пенсиите“

Тя ще работи и за увеличаването на минималната заплата на 650 лева.

„Догодина предстои етап на възстановяване, което означава както да запазим заетостта, така и да повишим доходите“, каза тя.