Ескалацията на омразата е най-тревожното нещо в протестите. Това заяви социалният министър Деница Сачева в сутрешния блок на БТВ.  Според нея това не е гражданска война, тъй като няма идеология.

"Хората не смеят да си кажат "добър ден". Тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата. Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са "Отровното трио", на второ място е президента. Не се търси диалог, а точно обратното", каза Сачева. 

"Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. От самото начало сме организирали възможности за разговори, за дискусии. С какво ние организираме привърженици на протестите, къде са доказателствата за това. Търпим много негативи, но въпреки това се опитваме да запазим спокойствие на духа", каза още тя. 

"Още вчера вътрешният министър разговаря с г-н Колев и го увери, че проверката е приключена. Това съвпадение беше прието негативно от мен и други колеги. Не бихме искали проверки да се разглеждат като репресия върху българския бизнес", каза социалният министър. 

"Темата за върховенството на закона няма да бъде решена с протести, а с диалог между всички партии. Това е тема, по която има нужда от общо национално съгласие", каза още тя. 

"Няма тема за оставката на Борисов. Ситуацията е изключително динамична. Пред нас предстоят важни задачи - дебат за промени в конституцията, изборен кодекс. Всички възможни варианти се обсъждат непрекъснато. Трябва да се водим от друга цел - не от оставка, а от това, което е полезно за всички", добави Сачева. 

"Не приемам поведението на г-н Марешки, на мен те не ми харесват. Аз не пазарувам от неговите бензиностанции и аптеки. Той е народен представител, голям човек, който носи отговорност за действията си", добави още тя.