Президентът Румен Радев пристигна в град Шипка, където се отслужва благодарствен молебен в храма "Рождество Христов". Той нарече отмяната на официалните чествания на Шипка манипулация. 

"Оказа се че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите. Честити празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка", каза държавният глава, предаде БТВ.

Той поздрави всички българи, които носят в сърцата си България и свободолюбивия дух. Президентът ще се качи на Паметника на свободата, където ще поднесе цветя в 11 ч.

Председателят  на НС Цвета Караянчева също е там. 

Премиерът: Да помним, че не сме получили нищо даромПодвигът на Шипка е ярък български символ и той завинаги остава в паметта и сърцата ни, заяви още Борисов

Въпреки отмяната: Десетки българи се събраха на ШипкаИздигат националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в София