„Повече от месец продължават протестите с искането на оставките на правителството и главния прокурор, безвъзвратно загубено е доверието в управляващото мнозинство, промени в кабинета не убедиха никого, репресиите и опитите да се неглежира гражданското недоволството само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

Премиерът предложи Велико Народно събрание и Конституционни промени. Самият акт показва пренебрежения към Конституция  - чл. 159. Той е категоричен, че  право на инициатива, принадлежи на не по-малко от 120 депутати и на президента. Може ли партията-държава, която методично погазва разделението на властите да инициира промени в Конституцията – за мен не.

Партия, която вчера бойкториа парламентарния контрол, днес да иска промени в Конституцията  – отговорът е не. Власт, която нарушава закона, машинното гласуване и електронно гласуване да проведе частни избори -  отговорът ми е не. Може ли власт, заглушила свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България – отговорът е не.Може ли мафията да реформира Съдебната система – отговорът е не.Може ли премиер, който превърна парламентарната република в автокрация, да предлага промени в Конституцията – отговорът е не.

Дебата за бъдещето на България и нова Конституция е възможно след подаването на исканите оставки и провеждането на честни предсрочни избори”, заяви президентът Румен Радев.