Втори тур на изборите за кмет ще се проведе в Пловдив следващата неделя.

Предварителните резултати сочат резултат от 37 процента за сегашния кмет и кандидат за вторит мандат от ГЕРБ Иван Тотев. След него се нарежда подкрепеният от Патриотичния фронт бивш кмет Славчо Атанасов с около 20 процента. Следващата седмица почти сигурно двамата ще се срещнат на балотаж.

Според екзит половете трети остава кандидатът на БСП Георги Гергов с малко над 12 процента. След това е Здравко Димитров с около 11 процента, Дани Каназирева с над 9 процента. Останалите кандидат-кметове имат под 5 процента.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА МАНДАТИТЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ в Пловдив ВИЖТЕ - ТУК

Изборният ден обаче не мина и без нарушения. Сигнал за попълнени бюлетини в избирателни секции в Пловдив е подала една от политическите сили до Общинската избирателна комисия. Според сигнала в училище „Черноризец Храбър“ е имало готови бюлетини с отбелязан на тях номер на един от кандидатите за кмет.

А в ромския квартал "Столипиново" на тези избори заработи нова схема - гласуването е организирано на групи, като цели улици под строй се явяват да упражнят правото си на вот. Това според разследващите означава, че купуването на гласове е било дни преди вота. Избирателите отново не знаеха за какво гласуват, нито какво ги питат на референдума.


Oще новини ТУК

TrafficNews.bg