Тези язовири, за които Министерството на околната среда и водите отговаря, ще проверя максимално бързо, посочи като първо свое действие новият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро пред журналисти на излизане от пленарната зала.

Допреди един час бях председател на комисия, която се занимаваше с граници, митници и контрабанда, цигари алкохол, горива. Трябва ми време да се запозная напълно със ситуацията около водната криза в Перник, каза още той.

Като добър негов заместник Ревизоро определи народната представителка и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева да стане негов заместник в министерството. Проблемът е, че аз съм от малкия коалиционен партньор, а тя да бъде зам.-министър от големия, може да й се стори обидно. Ако тя би могла да ми окаже помощ, ще се радвам. Изключително много разчитам на нейната помощ и всички други експерти, каза още Емил Димитров, съобщи "24 часа".

Той се закани да не сменя администрацията в новопоетото от него министерството, но ще наложи повече отговорности на всички в служители.

Въпреки недоволството в парламента: Ревизоро е новия екоминистър111 депутати гласуваха "За" назначението