Некролози на комунистическия лидер Тодор Живков бяха разлепени из Смолян по повод 21 години от смъртта му. В жалейките са отбелязани датата на раждане и на кончината на бившия първи, както и годините, през които е беше начело на партията и на България, пише dnes.bg. В една безпристрастна история Живков ще бъде звезда. Защото за своята България, като Ботев докрай изгоря, пише още на некролозите в стихотворна форма.

Те са подписани от инж. Петко Коцев, който се е определил като "Човек от народа", и от симпатизанти от Смолян. Самият той не е смолянчанин. Но думите са от негово стихотворение, което още през 2002 година е чел на честване на рождения ден на Тато в родния му Правец. Целият стих гласи:

Той беше човек от народа с голяма кристална душа, отдаде му всичко, що има и скромно напусна света. В една безпристрастна история Живков ще бъде звезда, защото за свойта България кат Ботев докрай изгоря. Тогава инженерът поет коментира пред bTV, че не е член на никоя партия, но докато е жив ще почита Тодор Живков.