"Парламентарната група на ДПС ще върви по всички закони на парламента. Не мислим да правим ексцесии. Почетният председател д-р Ахмед Доган ще излезе с изявление в най-близко бъдеще. Неговото изявление няма да бъде по-различно от това, което правят 18-те народни представители. Според Устава на ДПС това ръководство е нелегитимно. Председателят на партията е и председател на ПГ, но там липсва един от председателите". Това заяви независимият депутат Рамадан Аталай на влизане в сградата на Народното събрание в сряда.

"Идеално ще се нормализират нещата в ДПС. Не може колеги, които се чувстват уплашени от неща, които са правили, да продължават да говорят неистини", обясни Аталай пред Нова телевизия.

На въпрос дали се припознава като дерибей, Аталай отговори шеговито: "Припознах се като космонавт, но чак като дерибей - не".

Аз съм на страната на ДПС. Проблемът не е на коя страна си, а как ДПС се озова в тази ситуация”, заяви Хасан Адемов.

„Очевидно е, че има напрежение в партията. В становището на тези 17 колеги, в което аргументират защо не участваха в заседанието, ясно е записано, че спешно трябва да бъде възстановено нормалното функциониране на колективните органи на партията”, каза бившият депутат.

„На последната национална конференция бяха избрани двама съпредседатели, които са със съвършено различни профили. Това разминаване е в основата на напрежението”, смята той.