Президентът Румен Радев отново настоя да се задейства процедурата за машинното гласуване и то да бъде факт още на следващите избори. Такова е желанието на народа, подчерта той. Заедно с военния министър Красимир Каракачанов президентът участва в церемонията по откриването новата учебна 2020/2021 г. година във Военна академия "Г. С. Раковски".

„Народните представители по Конституция следва да се съобразят с желанието на народа, а хората искат оставка. Нестихващите протести са истинския вот на недоверие към правителството. Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е било конституционни дебати. Цинично е това управление, което погази Конституцията да иска да дарява нова такава. Българите са единни в решимостта си да отстранят това управление. Всичко друго е агония и само пилеене на историческо време и само допълва гнева на хората“, заяви президентът.

Той категорично заяви, че един експертен кабинет би бил измама и призова народните представители да не гласуват за такова.

„Не трябва да се гласува за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката на това управление, защото искат да се сложи край на режима Борисов, а не да се бетонира той със някакъв експертен кабинет, който ще бъде марионетка на досегашния“, каза президентът.