Демократична България вече е в „А” група на българската политика и тепърва ще надгражда – на местен и на парламентарен вот. Така водачът на листата на дясното обединение Радан Кънев коментира пред Би Ти Ви резултатите от днешните избори. Според него събраните над 6 на сто подкрепа са ясна заявка, че у нас вече има политическа алтернатива в център-дясно. "При всяко положение резултатът е над 50% от това, което социолозите ни даваха", каза още бившият лидер на ДСБ.

Той подчерта, че ако в крайна сметка след като бъдат отчетени преференциите, бъде избран, ще отиде в Европейския парламент. По първоначални данни близо две трети от гласувалите за „Демократична България” са използвали шанса да пренаредят листата.

Според Радев коалицията е провела много добра кампания, особено в края: „Кампания, която показва това, което искахме от хората – да покажат, че страната има нужда от алтернатива и промяна, а тази алтернатива посмъртно не може да бъде БСП. Ако тя е основната опозиция, ГЕРБ ще управлява вечно”.
 

Снимка: bTV

„ГЕРБ спечели изборите заради обещанието за чистка. Ако тя не се случи ги чакат много тежки времена”, прогнозира още Кънев.