Слави Трифонов излезе на протест пред парламента, минути след като бе гласуван кабинетът „Борисов 3”. Водещият се появи пред сградата на Народното събрание, за да търси гражданските си права. Той заяви, че волята на над 2,5 млн. българи е била тотално игнорирана след резултатите от изборите.

На въпрос дали ще влезе в сградата на Народното събрание, за да потърси контакт с парламентарните групи, Трифонов заяви, че той няма какво да прави в парламента.

"Ще бъда тук докато работи парламента, ще изчакам да видя дали ще дойдат хора", заяви Трифонов. 

По-рано той изпрати писмо до медиите озаглавено:  „Българският политически елит се е самозабравил”. Ето и целия текст:

 „Срамувам се, че допуснахме да се получи така – шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума.

Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред Парламента. Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред Парламента в Скопие.

Слави Трифонов"