Районна прокуратура в Горна Оряховица се самосезира след репортаж на Trafficnews за купуване на гласове, излъчен в предаването "Неделята на NOVA".  Започва досъдебно производство по член 167 ал. 3 за купуване на гласове, съобщиха от държавното обвинение. 
 
Със скрита камера Тина Ивайлова и екипът ни разкри някои от търговците на гласове, които играят за всички основни партии . Мустафа Ибрямов Мустафов-Манджара от Горна Оряховица и Абдула от Драганово признаха пред подставени лица как във всички избори са търсени, за да уредят ромски гласове срещу пари. От думите им става ясно, че гласове купува и полицай от Драганово, който се казва Незамед и е братовчед на Манджара. Друг ром Сергей пък се похвали пред скритата камера, че е осигурил 30 души за един от участниците в местния вот.

Схемата, по която се гарантира, че дадените пари със сигурност ще донесат и нужния глас, е отработена вече в няколко поредни избори. В секцията се влиза с телефон, с който се снима попълнената според указанията бюлетина, която пуска. След като излезе, отвън му броят договорените пари. Обичайната тарифа е 30 лева на глас.

 „Аз, няма избори,  в които да не раздавам пари, на преференции съм играл, за всичко съм в час. Разбираш ли ме?”, хвали се Манджара. И добавя, че няма проблеми с полицията за своята дейност.

„Млади хора, имам естествено и баби”,  обяснява каква стока предлага Абдула.

 Кои са политиците, които ползват услугите на платения вот ?

Очаквайте скоро подробностите в TrafficNews!