„Успявам да спестявам. Ние сме свикнали. Досега бяхме на най-ниските заплати в сферата на образованието. В Софийския университет и БАН може би са най-ниски заплатите. Обикновено все до втората седмица стига заплатата. После все се случва някакво чудо”, заяви образователният министър проф. Тодор Танев, предаде НоваТв.

Той се оплака, че заради министерския пост харчи пари за дрехи, които дори не харесва и се зарече, че никога няма да стъпи в университета с бяла риза.

Репликата за Ломоносов, с която образователният министър се прослави в медийното пространство, проф. Тодор Танев обясни, че е единственият му гаф. Сподели обаче, че непрекъснато се опитват да го дискредитират.

„Това е номерът да дискредитират един човек и да му създадат биография, каквато той няма. А тези, които ме дискредитират, не знаят какво съм казал там”, оправда се проф. Танев.

„Ние имаме силно субективно отношение към нашите младежки години. Всяко поколение казва, че то е имало по-добро образование, отколкото това в момента. Основен проблем е статутът на българския учител. Занижен е. Второ - ние не работима с родителите. Те могата да бъдат използвани по-активно. Трябва да видим кой от съществуващите модели може да работи ефективно в България. Помислете дали 3 часа, прекарани с родителите, компенсират 10 часа, прекарани в интернет”, заяви още образователният министър.

Като решение на съществуващите проблеми в образователната система, министърът видя влизането на информационните технологи в училищата.

„Тогава, когато е поднесено интересно, интерактивно и под формата на игри, бъдете убедени, че ролята на интернета ще бъде силно отслабена”, категоричен бе той.

„До момента никога не съм бил подкупен и няма да го направя”, добави още образователният министър.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg