Нека да е ясно, че този договор е част от диверсификацията на България. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев по повод договора с турската компания „Боташ“, сключен по времето на назначеното от него служебно правителство.

Вчера в парламента беше казано, че България губи близо 1 милион лева дневно от сделката. Радев призова България да започне да продава газ и да ползва резервирания капацитет по договора. И разкритикува ПП-ДБ, че сключвали газови сделки през посредници, пише БНТ. 

"Има две възможности оттук нататък за този договор. Едната е наистина ние да направим така, че най-сетне България да започне да продава газ. Това няма да стане с глупавата газова вноска, която наложиха ПП-ДБ, с която ни дискридитираха тотално пред Европа и след която тепърва ще трябва да възстановяваме доверието. Или се заемат и най-сетне се възползваме от този договор, като резервиран капацитет, какъвто другите страни нямат и започваме да продаваме или ако нямаме такива амбиции и продължат с негативността - тогава нека го преразгледат", отбеляза президентът.

Депутатите решават дали договорът с „Боташ” да бъде даден на прокуратурата