Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече категорично твърденията, че овакантеното място на втория човек в партията му, заемано до вчера от Цветан Цветанов, ще отиде в ръцете на Томислав Дончев.

Той посочи, че на 7 юли ще свика Конгрес и тогава ще стане ясно кой ще е третият му заместник в ГЕРБ.

"Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик. На нейно място ще е Деница Желева (експерт към МС по международни теми – бел. ред.)", допълни Борисов.

На въпрос: Дали Цветанов ще му липсва по време на местните избори, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос".

"Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, ще създам и орган за контрол вътре в самата партия", каза още премиерът и продължи: "Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията".

Премиерът настоя, че трети вариант не е предлагал на Цветан Цветанов.

"Приех оставката на Цветанов, защото това беше и негово решение, но и защото доверието в нас е спаднало. Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата. Той това не го избра и напусна изцяло", посочи той.

По думите му анализът за тези избори е: Победата на ГЕРБ е категорична и това било доказано и с оставките в БСП.

"Когато си победител е приемливо да си мълчиш. Резултатите са добри. Скромността изисква да си мълчиш. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости", каза Борисов.

"Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", завърши той.