Борисов инспектира строителните дейности на АМ „Европа”. Той публикува видео в личния си профил във Фейсбук. Заедно с премиера отново неотлъчно са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Стартираме процедура за разширяване на граничния пункт”, каза финансовия министър Горанов. По думите му той не е ремонтиран, откакто е създаден.

Горанов заяви, че благодарение на координацията с АПИ са успели да свържат двата пътя.

„Ще минават над 10 000 автомобила", допълни от своя страна Нанков.

Премиерът Борисов заяви, че с помощта на магистралата ще е по-лесно на сърбите да ходят на почивка в Банско.

 "Там, където строителите са минавали през гора - да засаждат по 1000 дървета", каза още той и допълни, че пътят Драгоман - Калотина се разчиства. В коментарите на Фич, свързани с демографията, се казва, че колкото повече се забелязва качеството на живот у нас, толкова повече българи се завръщат - това е трайна тенденция, заяви финансовият министър Горанов, като уточни, че от Агенцията съобщили, че ще вдигнат рейтинга на България ако влезе в Еврозоната.

"Разпоредил съм на министър Маринов и на главния секретар да се стационират полицейски коли около обектите - това е международен път, ако стане авария да се реагира бързо", добави премиеръ