„Имате нашата подкрепа“! Това ми каза президентът на EPP - European People's Party Доналд Туск. С това се похвали премиерът Бойко Борисов във фейсбук след срещата в Брюксел.

"Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори"

Той разказа и какво е обсъждано на заседанието:

"На заседанието на Европейския съвет обсъждахме проблеми, които са от десетилетия в региона. Но благодарение на огромната работа, която Ангела Меркел, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен свършиха пред последните седмици, намерихме добър баланс". 

"Успяхме от една страна да защитим Гърция и Кипър, а от друга да дадем възможност на Турция да предприеме действия за задълбочаване на сътрудничеството, а не да се отива на санкции".

"Всички сме категорични, че военните действия в Нагорни Карабах незабавно трябва да спрат и да се премине към диалог. За Беларус позицията ни е, че ЕК трябва да се подготви с финансов и икономически план за демократичното развитие в страната. Европейският съвет категорично осъди отравянето на Навални и държим виновните да бъдат наказани", пише още премиерът.

"Считам, че относно цялостното медицинско оборудване – включително ваксини, лекарства, техника и др., ЕС трябва да бъде автономен от вноса от трети държави. В България успяхме да реорганизираме нашата индустрия и ние сме готови да се включим със снабдяването на предпазни средства – облекла, маски, шлемове, респиратори и т.н", допълни той.