Георги Мараджиев положи клетва като кмет на Стамболийски. Това се случи на първата сесия на градския парламент тази сутрин, която бе и първата в областта за новия мандат. Припомняме, че всички населени места от общината се сдобиха с кметове още на първи тур от местните избори. Мараджиев бе преизбран с 64 процента от гласовете. В Куртово Конаре нов мандат спечели Иван Пиринов, а в Йоаким Груево - Наум Нихтяном. В Триводици ще кметува Симеон Димитров, а начело на Ново село застава Иван Стойчев. 

Клетви днес положиха и четиримата кметове на малки населени места, както и новите общински съветници. На управляващата партия са отредени 13 мандата в общинския съвет. Втора сила ще бъде БСП, които обаче са спечелили само 6 мандата. С по един представител ще бъдат ПП "МИР" и Коалиция "Демократична България". С най-много гласове от преференциалния вот са Венера Башова от БСП и Атанас Мавродиев от МИР. 

Благодаря на Общинска избирателна комисия за перфектно свършената работа. Благодаря и на някои от кандидатите за кметове, с които проведохме една изключително позитивна и благородна кампания", коментира градоначалникът. И пожела успешен мандат на всички свои колеги.