Предложението на ДПС за намаляване на ДДС върху хляба, лекарствата и печатните издания все още няма да бъде внесено. Това стана ясно след втората браншова консултация на движението.

В сряда ДПС се срещна с представители на фармацевтичната индустрия, а днес - с хлебопроизводителите. “Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само за хляба, но и целия хранителен сектор, което ще доведе до конкурентноспособност”, заяви след срещата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той обясни обаче, че внасянето на текстовете няма да е сега, а след широки обществени консултации. “Закони, които се приемат без широк обществен дебат са най-неустойчивите закони. Прибързани действия няма да правим”, заяви Карадайъ. По думите на лидера на партията високият ДДС води до предпоставки за сивия сектор.

Според Карадайъ трябва да св гарантира, че свалянето на данъка ще гарантира, както свалянето на цените, така и по-доброто представяне на фирмите ни извън страната.

Менда Стоянова: Ако намалим ДДС-то, трябва да вдигнем подоходното облаганеСъдът ще се произнесе дали има грешка в изчисляването на партийните субсидии, каза депутатът