"Продължаваме Промяната-Демократична България" няма да участват в преговорите за съставяне на правителство. От коалицията изпратиха позиция.

„Смятаме, че вашия подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната”, обърнаха се от коалицията към ГЕРБ-СДС.

 

„Уважаемо ръководство на ГЕРБ,Благодарим за отправената покана от днес за днес.ПГ на ППДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите  и  ще  бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България”, заявиха от ПП-ДБ. Оттам допълват, че в 50-тото Народно събрание коалицията ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма", допълват оттам.

По-рано ГЕРБ – СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите от партията победител на вота предлагат да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.