Подписан е договорът за строителен надзор при изграждането на новото кръгово кръстовище при 14-ти км на пътя Пловдив - Асеновград. То ще замени съществуващото пътно съоръжение на входа на Пловдив при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“. Обществената поръчка е възложена на „ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ ЕООД, а стойността на договора е 18 880 лв. без ДДС. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет, информират от Агенция "Пътна инфраструктура"

С изграждането на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти. С построяването му ще бъде цялостно завършен строящият се четирилентов участък от второкласния пътя Пловдив - Асеновград, допълват от пътната агенция.

В началото на месеца стана ясно, че през зимния сезон пътят между двата града ще бъде оставен на биндер с временна маркировка. Предложението бе дадено от собственика на фирмата изпълнител „ИСА -2000” Юлиян Инджов и областния управител Здравко Димитров пред премиера Бойко Борисов.

Преди месец март 2019 година не може да бъде започнато изграждането на локалите, тъй като документацията не е готова. Премиерът прие тези аргументи и се съгласи ремонтът на пътя да бъде замразен, докато не бъдат готови процедурите за локалните платна. Така пътят през зимата ще остане на биндер, а след изграждането на локалите ще бъде положен последният слой асфалт на целия участък.