Пловдивският общински съветник от БСП Тодор Стоилов написа критичен пост за случилото се на Конгреса на БСП, който отхвърли оставката на Корнелия Нинова. Тя очаквано  остана начело на социалистите, като с 415 гласа делегатите не приеха оставката, 20 се въздържаха, а 164-ма бяха "за" приемането й. Това се случи на фона на „молбите” на Нинова пред конгреса да приемат оставката и да се тръгне към пряк избор на нов лидер на социалистите.

Нинова остава начело на БСП, въпреки „молбата ” й делегатите да приемат оставката415 делегати гласуваха против прекия избори и оттеглянето на вицепремиера от лидерския пост

Ето и целия пост на Стоилов:

Тъжен ден за една от най-старите социалистически партии в Европа, останали живи…

Смениха се смисълът и значението на думи, като лидерство, отговорност, оставка.След днешния конгрес дефиницията на думата "констатирам" в българския тълковен речник, явно трябва да бъде променена с: "подменям фактите, изопачавам истината".

Преди да влезем в тълкувания на Устава, трябва да поставим морала, достойнството и лошите сигналите, които даваме навън на първо място.

Днес, сценаристите и част от делегатите на Конгреса със своите действия и бездействия допринесоха за продължаващото тотално обезличаване на БСП.

Дали българският избирател би подкрепил да се управлява държавата по начина,по който се управлява левицата?