Няма да коментирам чувалите с лъжи, които чухме тази сутрин. Така Кирил Петков от "Продължаваме промяната" отговори на обвиненията на Бойко Борисов за машинното гласуване.

"МС на партия ГЕРБ избра и гласува тези машини - не Мадура, а Борисов избра тези машини. ЦИК с председател от квотата на ГЕРБ ги избра", каза Петков.

"БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да отворят Изборния кодекс. Защо имат фиксация на Изборния кодекс? Защото искат реално да направят подмяна на вота на българските граждани, реално да връщат измамите с хартиените бюлетини, да затворят обществения съвет, който ги критикува, искат да превърнат тези машини в прости принтери, да усложнят как българите в чужбина гласуват", каза той.

Заяви, че от ПП и ДБ държат да видят оттеглянето на целия законопроект.

"Ако хартиената коалиция, оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влязат в зала и може да стартират този дебат отново", каза Кирил Петков.

Христо Иванов от своя страна заяви, че са готови да водят разговор, ако се изтегли законопроектът, така че да започнат начисто. "Ако целта е да разговаряме и да търсим решение - това е форматът. Ако целта е - да има параванче, няма да участваме в това нещо", каза той.

Заяви още, че днес ще внесат предложение за временна комисия, която да се занимае с измененията в Изборния кодекс. Срокът на действие на тази комисия ще е един месец.