Без консенсус завърши поредният опит на Обединените патриоти да решат заедно ли ще бъдат на евровота. Този път по искане на Атака малката коалиция в управляващото мнозинство се събра, но не в цялост. НФСБ отказаха да участват.
 
“Не мога да ви кажа - утрото е по-мъдро от вечерта”, заяви Красимир Каракачанов в отговор на въпроса какво в крайна сметка е мнението им - обединени ли ще отидат Обединените патриоти.
 
“Аз съм го измислил най-доброто е коалиция Обединени патриоти”, каза оше Каракачанов и допълни; Волен Сидеров беше изключително коректен, искаше да седнем на една маса. Той обаче беше категоричен, че ВМРО продължава да се готви за самостоятелно явяване на изборите през май.
 
“Ние се готвим, ако има преговори - има”, заключи Каракачанов. Сидеров остави съобщенията пред медиите на лидера на ВМРО.
По неофициална информация Атака предлага и двупартийно явяване на изборите - само между Атака и ВМРО. От своя страна хората на Валери Симеонов искат двупартийно явяване на евровота през май също с войводите.
 
От НФСБ бойкотираха коалиционния съвет на Обединените патриоти. Техни представители не се появиха, а пред “Фокус”, председателят Валери Симеонов обяви срещата за “театър”. По негови думи НФСБ и ВМРО двустранно са преговаряли с месеци за общо явяване.
 
“Сега изведнъж ВМРО приканват да се видим трите партии и да се явим в трипартиен формат. Всичко това според нас е един театър за пред медиите и нямаме намерение да ставаме участници в самодейни театрални постановки. Ако ВМРО имат желание да се явят заедно с нас, да заповядат за среща между ръководството на двете партии, както сме ги канили вече два пъти”, каза още председателят на НФСБ. Предишният коалиционен съвет на Обединените патриоти претърпя провал. Тогава ВМРО събра партньорите, за да намерят решение за евровота.