Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ. Той беше избран единодушно, след като получи 115 гласа "за" в парламента. Миленков ще поеме управлението на "Банков надзор", а мандатът му ще трае 6 години.

Припомняме, че кандидатурата на Радослав Миленков беше издигната, след подадената оставка на Димитър Костов. Миленков беше единствен кандидат за поста и беше предложен от управителя на Българската народна банка Димитър Радев.

Миленков е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация.

Управителят на БНБ Димитър Радев посочи, че Миленков има значителен управленски опит в няколко търговски банки, а от ноември 2014 г. досега заема длъжността председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
Според него Миленков може да осигури приемственост в ключова сфера от мандата на Централната банка - регулирането и надзора върху банките в страната, и да доразвие капацитета на управление "Банков надзор" в продължение на реформите, извършени там през последните няколко години.

Основният приоритет, по който ще работи, е присъединяване към Единния надзорен механизъм.

Предложението за поста подуправител на БНБ – Радослав МиленковКандидатурата беше представена пред парламента от Димитър Костов