Радослав Миленков е новото предложение, което да заеме поста на подуправител на БНБ. Миленков беше предложен от управителят на Българската народна банка Димитър Радев.

Припомняме, че предложението за нов подуправител на институцията идва само седмица след като Димитър Костов подаде оставка в началото на март. Кандидатурата за новия пост беше предложена на Народното събрание.

Радослав Миленков е добре познат и уважаван специалист в банковите среди, който е доказал своите професионални познания и добра репутация, съобщават от БНБ.

Миленков има задълбочен поглед върху банковата система, практически знания за механизмите за осъществяване на банковия наздор, както и управленски опит в няколко търговски банки, аргументира избора си за кандидатурата Димитър Костов.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и световно стопанство с отличие, владее английски език и не членува в политически партии.

Рикошет за милионите от Венецуела? Подуправител на БНБ хвърли оставкаДимитър Костов изненадващо си тръгва по средата на мандата