ОИК – Пловдив допусна две съществени грешки при определянето на балотажите по райони. Със свое решение 242 от днес Общинската избирателна комисия са определили балотажа за район „Централен” между Георги Стаменов от ГЕРБ и кандидата на БСП Тодор Стоилов. Втори в официалните книжа обаче е Георги Титюков, който е с 4062 гласа, а кандидатът на БСП има 2870.

„Решението е скандално! Надявам се да става въпрос за техническа грешка, иначе ще сигнализираме прокуратурата. В момента отиваме към ОИК”, заяви Георги Титюков.  

С  друго свое решение – 244  от ОИК са класирали първите двама кандидати в район „Западен”. Там на балотаж отиват Димитър Колев от ГЕРБ и Десислава Йорданова от БСП. Името на последната обаче не е изписано правилно. Според членовете на ОИК на балотаж се класира Десислава Георгиева Димитрова.

По-късно двете решения бяха свалени от сайта на избирателната комисия. Членовете на комисията трябва да се съберат отново и да отменят решението, като вземат ново, с което да поправят неточностите.