Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви официално кандидатурата си за кмет на София. Това стана по време на протеста срещу предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който е обвинен в убийството на Андрей Монов.

"Влизам в битката като кандидат за кмет с една много силна листа, в която имаме представители и от спорта и културата", заяви Сидеров, цитиран от „Фокус”. 

Протестът се проведе пред Софийския апелативен съд. По време на демонстрацията Сидеров заяви пред журналисти,  че на съдия Калпакчиев трябва да му бъдат отнети правата и повече да не практикува тази професия.

 "Решението му е позор за съдебната система. Тук излиза въпросът кой издига на високи постове подобни личности и защо си затваря очите съдебната система", заяви Сидеров. Според него Хелзинският комитет от години защитава престъпници. По думите му той е антибългарска организация.

Той призова гражданите да разлепят снимки на съдия Калпакчиев в София, за да може всеки да знае кой стои зад този образ. "Как спят тези хора, които позволяват да бъдат опростени такива наказания за убийци. Някои магистрати у нас започнаха да се чувстват недосегаеми", отбеляза лидерът на ПП "Атака".