Всички кандидати на ГЕРБ за районни кметове и общински съветници в Пловдив са утвърдени от Изпълнителната комисия, заяви кметът Иван Тотев. Той обясни че е приятно изненадан от решението на Изпълнителната комисия и е оптимист, че ГЕРБ ще управлява още 4 години в Пловдив.

Кандидатите за районни кметове са Димитър Колев за „Западен“ , Стоян Алексиев за „Северен“ , Георги Стаменов за „Централен“, Костадин Димитров за „Тракия“, Костадин Язов за „Южен“ и Иван Стоянов за „Източен“.

„Очакваме голям брой общински съветници. Социологическите агенции дават 30% плюс за листата на ГЕРБ, а вторите са на около 15% разстояние – в лицето на БСП.  Това означава, че ние сме си свършили много добре работата . Това нямаше да се случи, ако не се управляваше Пловдив, както трябва, а хората да имат усещането за подреденост – градът да е чист, зелен, красив…“, каза Иван Тотев. Той допълни, че Стоян Алексиев и Иван Стоянов имат основна заслуга за това.

Очаква се до няколко дни всички кандидати да излязат в отпуска, когато листата и кандидатите бъдат регистрирани в ОИК. 

Обновяване: Знакови лица на ГЕРБ в Пловдив извън листата, 70 % от съветниците ще са новиД-р Димитър Шишков е на неизбираемо място, засилено присъствие на жени сред кандидатите

ГЕРБ утвърждава райкметовете и общинските съветници в ПловдивИван Тотев заяви, че няма да бъде кандидат за изборен пост

Бивши депутати атакуват местния парламент през листата на ГЕРБ в Пловдив, ИК я одобряваД-р Димитър Шишков изненадващо заема челно място сред кандидатите за съветници от ГЕРБ