Изпълнителната комисия на ГЕРБ днес трябва да утвърди кандидатите за районните кметове и листата за общински съветници в Пловдив. До този момент единствено утвърден е кандидатът за градоначалник Здравко Димитров. Кметът и лидер на ГЕРБ Иван Тотев заяви, че не очаква различни кандидати за районни кметове от предложените в Пловдив, но все пак до последният момент е възможно да има промяна. Листата също ще бъде подредена от Изпълнителната комисия, като се очаква в нея да влязат много нови лица. Сред тях са предложенията за д-р Димитър Шишков, Стефан Дедев, Анести Тимчев, д-р Калин Калинов и арх. Валентин Маринов 

Те с по предложение на Здравко Димитров, като в челото на листата ще бъдат и кандидатите за районните кметове Димитър Колев, Стоян Алексиев , Георги Стаменов, Костадин Димитров, Костадин Язов и Иван Стоянов.

Иван Тотев заяви, че той няма да бъде кандидат нито за съветник, нито за друг изборен пост. Вчера е била извършена и рокада на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ. На мястото на Стефан Дедев е бил сложен зам.-кметът Александър Държиков, който също се очаква да бъде на предно място в листата.