Николай Радев ще бъде кандидатът на БСП за кмет на Пловдив. Това реши Градската конференция на социалистите след таен вот. Директорът на Английската гимназия събра двоен вот пред другия основен кандидат – Минка Сърнешка. Радев взе71 гласа, докато бившата съветничка 30.

Кандидатурата на Радев бе логична, предвид факта, че той трябва да консолидира червения вот, който е разпръснат в Пловдив. Това пролича и на Градската конференция, която отново стана арена на конфликти и скандали.

Моделът на листата за Общинския съвет в крайна сметка бе утвърден след редица скандали. На практика всички избираеми места са заети от кандидатите за градоначалник и районни кметове.

Хаос и викове „оставка" на конференцията на БСП в ПловдивМоделът за листата за Общинския съвет скара социалистите, избират кандидат за кмет измежду седмина

По-рано през седмицата Националният съвет на БСП утвърди 6-те кандидати за райкметове, вдигнати от партийните им организации - Тодор Стоилов за „Централен”, доц. Ангел Иванов за „Южен”, д-р Атанас Баташки за „Северен”, Добромира Тошева за „Тракия”, Йордан Василев за „Източен” и Десислава Йорданова за „Западен”.

По-големина на района са наредени и кандидатите за общински съветници. На първо място е Николай Радев, на второ Тодор Стоилов, следван от  доц. Ангел Иванов и д-р Атанас Баташки. На пето място е запазена за гражданска квота, а след това са останалите трима районни кметове.

Първите шест места, които се решиха след вота от 8 до 14 се заемат от Недялка Петрова, д-р Любомир Паунов,Илия Гатев и Иван Петков – Бебето, Минка Сърнешка и Петя Манева.