Европейските избори официално приключиха и гражданите на съюза категорично казаха кой искат да влезе в новия състав на Европейския парламент.

От Централната избирателна комисия официално обявиха мандатите на партиите победители у нас, от които стана ясно, че ГЕРБ взима 6 места, БСП - 5, ДПС - 3, ВМРО - 2 и ДБ - 1.

Стари кучета ще има и в сегашния състав на Европейския парламент, но можем спокойно да се запитаме: Какво ще правят новите попълнения?

Едно от тях е Андрей Слабаков, който ще седне на едно от столчетата в парламента заедно със своя съпартиец Ангел Джамбазки.

"Ще работя в интерес на България. Вероятно ще се занимавам с култура и със земеделие", заяви пред Нова тв вече новият евродепутат Слабаков.

Според него има много проблеми в земеделието, които трябва да се разрешат. Той даде пример с пчеларите, които получават субсидия от 4 лева на година за кошер, докато френските им колеги получават по 40-50 евро.

"Мисля, че субсидиите трябва да са равни. Като евродепутат имам право на щаб. Ще взема с мен някой от земеделците", коментира още режисьорът.

Слабаков е едно от разпознаваемите лица в бурния обществен живот и взима активна позиция по редица въпроси. Режисьорът обясни, че в Европейския парламент ще му е скучно, ако не прави нищо.

"Продължавам да си мисля и се радвам, че толкова много хора ми имат доверие. Искам да правя българско лоби. Богатите държави, ако искат, може да инвестират тук", заключи Слабаков.

Снимка: БГНЕС