След изписването от болницата, британският премиер Борис Джонсън е преминал нов тест за коронавирус, който е дал отрицателен резултат. Той ще се върне на работа едва след като получи разрешението на лекарите.

Според Даунинг стрийт, провеждането на подобни тестове е стандартна практика. "Резултатът беше отрицателен", отбелязват от кабинета на британския премиер. "Той беше изписан от болницата вчера. Всякакви решения, които взема по отношение на завръщането му на обществена работа, ще зависят от мнението на неговия медицински екип", добави говорителят.

В момента Джонсън е в страната в резиденцията Checkers.

Припомняме, че заразяването британския премиер с коронавирус, стана известно на 27 март. В продължение на 10 дни той беше в самоизолация, но продължи да работи. На 5 април Джонсън, чиято температура не бе спаднала, бе откаран в болницата, а на следващия ден прехвърлен на интензивно лечение. По време на отсъствието на Джонсън той беше заменен от външния министър Доминик Рааб.

Според последните данни броят на заразените във Великобритания вече надхвърли 85 хиляди души, повече от 10 хиляди са загинали.