Новият кандидат за кмет на Пловдив Георги Колев от ЗС ” Александър Стамболийски” направи регистрация за предстоящите избори.

"На Кръстовден, един от най-силните и светли християнски празници, се регистрирахме в Общинска Избирателна Комисия Пловдив. Желая на всички кандидати успешна и коректна кампания. Нека в нейния край, единствените спечелили да са Пловдивчани! Сега е времето!", написа Георги Колев в профила си във Facebook.

Неговата формация подкрепя независимата експертиза на журналиста Илиян Велков за кандидат за кмет на район “Южен”, чийто слоугън за кампанията е “Густо ми е за Кючука”.

В район “Западен” залагат на спортиста Иван Запрянов, а в район “Източен” на строителния предприемач Илия Матаков.

Формацията ще излезе и с листа за общински съветници, като в нея ще попаднат голяма част експерти, които са силни в своята област и не са партийни членове.

Георги Колев: Откраднатото от Пловдив трябва да бъде върнато или ще се превърнем в туристическа спалняИмаме 160 хил. политически отвратени пловдивчани, а градът се управлява от малцинството, смята кандидатът-кметът

Известен пловдивчанин изненада с кандидатурата си за кмет на район „Южен”Илиян Велков бе издигнат за районен кмет от ЗС „Александър Стамболийски”

Голям инвеститор в „Столипиново" влиза в борбата за „Източен"Илия Матаков вади квартала от безвремие, развива инвестиционния потенциал на "Гладно поле"

Иван Запрянов: Ще съм близо до хората, трябват нови улици и паркоместа в „Западен”Администрацията в района трябва да стане работеща, ще съм 24/7 на разположение, заяви кандидат-кметът

 

Георги Колев начерта основните приоритети, върху които ще работи ако бъде избран за кмет на Пловдив. На първо място това е присъединяването на общините Марица , Родопи и Куклен. Той изтъкна , че Пловдив е една от най- малките общини по територия като тази неправда от 1986 година трябва да бъде поправена. Той изтъкна, че нито едно от големите предприятия в Пловдив, не се намира на територията на общината. КЦМ, Либхер и десетките други български и чуждестранни компании плащат данъците си в другите общини, а Пловдив се ползва за спалня от служителите им.

"Това, което трябва да се случи в града е, да се върне облика му на туристически център. Хората не идват в Пловдив, за да гледат офиси, жилищни сгради или новите хипермаркети. Те са тук, за да се наслаждават на уникалното културно- историческо наследство на града, заяви Колев.