Часове след старта на първите преки избори за лидер на БСП все още няма информация за броя на избирателите. Въпросът бе отнесен до Корнелия Нинова преди минути, след като самата тя упражни правото си на глас. 

"Няма нужда да убеждавам хората от БСП , защото именно те правят списъците и знаят колко са хората. Намирам изказване за обратното за обидно. Общинските комисии сами си правят списъците, вярвам на членовете, кандидатите имаме застъпници. Имаме 1150 секции, подвижни такива, десетки хиляди хора са ангажирани. Няма как да се очаква манипулация на вота", категорично отговори тя на въпроса как ще убеди хората в честността на изборите, след като и към момента няма информация за избирателната активност, нито пък за броя на избирателите.

Междувременно от БСП съобщиха, че се води статистика по районните секции за активността. Обобщена такава ще бъде представена около 11 часа. Самата лидерка на социалистите сподели, че очаква активността да е висока. 

"Призовавам всички социалисти да гласуват спокойно. Всеки глас е важен - от него зависят съдбата на БСП и бъдещето на България. Гласувах за точно за това. За пръв път правим такова гласуване, то е историческо. На този ден има интересно историческо събитие - битката при Маратон, при която гърците спасяват демокрацията. Знаете - и до ден днешен се организира маратонско бягане. Политиката е именно маратонско бягане - изисква постоянство и издръжливост", каза тя. 

"Очаквам след изборите да сме по-обединени. Това е най-верният път за затваряне на противоречията", заключи Нинова.